Neneh Cherry esclata la sala Barts

La compositora i cantant Neneh Cherry va presentar el 25 de Novembre del 2015 el seu nou treball The Blank Project després de 18 anys de deixar la carrera en solitari. Ara arriba a la sala Barts de Barcelona acompanyada pel duo britànic RocketNumberNine dins del 47 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

Plena d’energia i naturalitat, Neneh va encisar la sala amb la seva màgia i magnetisme. Els sons dels sintetitzadors i els ritmes de bateria van ser uns bons companys els quals van ambientar l’espai amb un so ple i rodó. Tan sols amb llums bàsiques i una pantalla emeten imatges reverents de vegades ,altres molt minimalistes i d’altres simples paraules, van crear un ambient ple on també hi jugaven els espais buits, que no ho semblaven pas. La força amb la que interpretaven les cançons es podia palpar amb els sentits com els cops de baqueta el picar la bateria. La veu de Cherry transmetia calor i color, irradiava vida. Va cantar alguns èxits del passat com “Manchild” o “Woman” amb un renovat so el qual donava la sensació de ser totalment noves.

The Blank Project és un disc càlid, amb molta serenor. Imperant les melodies senzilles acompanyades de ritmes tranquils però contundents, com si estigues dissenyat per entrar a cops de notes i martell. La disposició de les melodies, i les harmonies estan molt ben treballades, no es deixa res a l’atzar, cada segon musical està pensat i estructurat de manera que conforma un tot d’allò més valuós, els silencis també en formen una part molt important, i això es reflecteix perfectament en la cançó “Spit Three Times” on els silencis marquen i defineixen entrades i pautes captant les sensacions humanes, les dinàmiques ascendents musicals d’aquest joc de música – emoció – sentiment, crea un irresistible lligam del que desitges no sortir.

Resta dir que la qualitat de Neneh va millorant amb el pas del temps. És una gran artista, gran cantant i gran intèrpret. Sempre serà un regal escoltar la seva veu.

by Tonet Martorell

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *