MOVISTAR ARTSY I CRUÏLLA S’UNEIXEN PER RECOLZAR ALS GRUPS MUSICALS CATALANS

  • Movistar Artsy llança un nou format musical que premia als guanyadors amb la gravació d’un disc.
  • El Festival Cruïlla se suma a la iniciativa oferint al grup guanyador la possibilitat d’actuar en aquesta edició 2016, que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol al Fòrum de Barcelona, on actuaran artistes de la talla de Robert Plant, Alabama Shakes o Crystal Fighters.
  • Des de la seva creació el 2013, Movistar Artsy, la plataforma de suport a l’emprenedoria cultural, ha impulsat ja set festivals que, majoritàriament, han tingut continuïtat.

Barcelona, 5 d’abril de 2016.- Movistar Artsy, plataforma que impulsa les propostes de festivals i trobades culturals de creadors catalans, presenta un nou format de participació dirigit a grups musicals. Arran de l’èxit de les edicions anteriors, la plataforma es reforça per augmentar la incidència en el sector cultural català.

En aquesta nova edició, Movistar Artsy llançarà un nou format per a grups que vulguin produir el seu disc i donar-se a conèixer. A més, compta amb el suport del Festival Cruïlla, que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol al Fòrum de Barcelona.

El 5 d’abril s’obre la convocatòria de recepció de propostes al web artsy.movistar.es. El nou format disc de la plataforma de mecenatge cultural de Movistar premiarà al guanyador amb la producció del seu disc i donant-li suport en la seva promoció. A més, gràcies a la col·laboració del Festival Cruïlla, el primer guanyador d’aquest nou format tocarà en viu compartint cartell amb grups de la talla de Robert Plant, Alabama Shakes o Crystal Fighters, entre d’altres.

La convocatòria, dirigida a grups radicats a Catalunya, estarà oberta fins el 15 de maig i tindrà dues fases; per a superar la primera, els participants hauran de comptar amb el suport suficient a les xarxes socials per aconseguir 5.000 punts. A la següent fase, un jurat independent format per professionals del sector musical i cultural, valorarà les propostes de més qualitat i originalitat per escollir el guanyador.

Idees fetes realitat

La plataforma no dota als guanyadors d’una aportació econòmica directa, sinó que crea un entorn propici per a la creativitat i els ofereix les eines per portar a terme el seu projecte. Així, en quatre anys, ja s’han realitzat set festivals que porten el segell Movistar Artsy.

Durant el 2016 es produiran tres festivals més que han sigut guanyadors en les últimes reunions del jurat. Es tracta de “Offbeat Festival”, festival d’arts efímeres, “Festival Simbiòtic”, festival d’arts escèniques accessible a les persones amb diversitat sensorial, y “Girando con…”, exposició fotogràfica que mostra el dia a dia d’algunes de les bandes més influents del panorama nacional. A més, també es premiaran tres dels nous projectes presentats al llarg de l’any.

Els principals requisits per a participar en el format festival són que el projecte se celebri a Catalunya i que sigui la seva primera edició. Artsy ha pogut donar sortida a iniciatives com l’Americana Film Fest, Serielizados Fest, Surfcity, Ornitofest, Haikurts, Live Soundtracks o MusicalEbre, propostes totes elles singulars, arriscades i amb un programa de qualitat.

Mostra de l¡èxit de Movistar Artsy y dels seus participants és que pràcticament totes les iniciatives premiades s’han reeditat i actualment tenen continuïtat més enllà de la plataforma. És el cas, per exemple, de l’Americana Film Fest, el festival de cinema independent nord-americà de Barcelona, que en només tres anys s’ha posicionat com la quarta trobada cinèfila de Barcelona a nivell d’audiència.

Tota la informació i novetats de Movistar Artsy i les seves plataformes també estan disponibles a les xarxes socials Facebook (https://www.facebook.com/culturaArtsy/) i Twitter (https://twitter.com/culturaArtsy).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *