Gordon, Nel•lo i Coloma. SAX-O-RAMA, Rhythm & Blues Sax Meeting 2016

Aquest dissabte 30 de gener, la sala Jamboree ja es pot preparar! Perquè arriben, Lluís Coloma trio acompanyats de Dani Nel·lo i Sax Gordon.

Il-Blues-Magazine-Sax-Gordon

En Sax té una llarga trajectòria a les seves esquenes, amb una tradició tan diferent com pot ser el Soul, música garatge, Blues, Jazz i R&B. Ha tocat i ha sigut col·laborador amb els grans; com James Cotton, Junior Wells, Jimmy Witherspoon, Solomon Burke, Clarence “Gatemouth” Brown, Pinetop Perkins, Champion Jack Dupree, Jerry Portnoy i molts altres més. Desprès de presentar el seu primer CD Have Horn Will Travel (Rounder/Bullseye) crea les seves pròpies bandes i apareix en clubs i festivals de tota Amèrica, Europa, Àsia i Emirats Àrabs. Quatre CDs més tard, entra en el circuit internacional guanyant concursos com el Blues Trophées França (Instruments Divers) el 1998 i 2005, va rebre nominacions WC Premi de Handy Blues de 2001, 2002, 2004, 2005, and Blues Blues Foundation Award nominacions en 2006, 2012, 2013, 2014, i 2015. Actualment està tocant amb els seus grups; The Sax Gordon Band i Sax Gordon & the Little Town Rockers especialitzats en Jump Blues & Swing. Tot i que no es nega a acompanyar com a artista convidat amb grups de tot el món.

daniel_nello_r350

La trajectòria de Dani Nel·lo és molt extensa, així que tan sols en detallaré una part a mode de tastet. Inicia la seva carrera l’any 1985 amb 17 anys com a saxofonista amb el grup barcelonès de Rock’ n’ Roll Los Rebeldes. Figura carismàtica de la formació, grava amb la banda, vuit discos i resta amb ells fins l’any 1997. Posteriorment, inclous nous estils com en Rythm and blues i el Jazz i a finals dels 90 presenta la seva pròpia banda amb el nom de Nel·lo i la banda del Zoco, amb la que grava dos àlbums; “Derechito al Infierno” (1998) i “Crápula” (1999). Desprès crea al grup instrumental, Tandoori Le Noir amb les figures més destacades del blues de Barcelona. El seu so i magnetisme musical el porten a col·laborar amb diversos músics de l’àmbit nacional i internacional com; Los Lobos, Lee Rocker, Raimundo Amador, Mitch Woods, David Lindley, Kiko Veneno, Ariel Roth, Jackson Browne, Bunbury, Pat McDonald, John Parrish i Nick Curran. En l’actualitat presenta i realitza la direcció artística del programa de televisió “Jazz a l’estudi” al canal de TV3 i prepara dos assajos sobre manifestacions teatrals i fenòmens musicals juntament amb Mery Cuesta, crítica d’art.

Lluís Coloma, nascut a Barcelona l’any (1973), és un dels pianistes més actius i reconeguts de Bues i Booguie Wooguie. Des de ben petit va estar influenciat per la música de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sydes i Alan Price.. Està considerat com a especialista del gènere Blues i el Booguie Wooguie en els que ha mostrat una sorprenent habilitat i ha sigut guardonat amb els premis; Músic de l’any 2003, per l’Associació de Músics de Jazz y Música Moderna de Catalunya, Artista BluesCat 2006, millor artista de Blues a Catalunya) i Premis Sabadellencs 2007 que atorga anualment la jova cambra de Sabadell. Ha donat conferències i classes magistrals sobre la història de Blues i Boogie Woogie piano, sent un dels pocs pianistes a Espanya capaços d’interpretar els estils primitius d’aquest gènere. És un habitual en els festivals de Blues i Boogie Woogie de reu d’Europa on destaca per la seva originalitat i energia. Des dels seus inicis, aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en l’ interpretació del Blues i el Booguie Woogie, creant les seves pròpies composicions recollides en els seus discos; REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Omix Records 2005), LONELY AVENUE (Swing Alley 2006), BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008). Durant la seva carrera professional, Lluís ha tocat amb músics de la talla de James Harman, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Kirkpatrick Texas, Hook Herrera. Little Jenny, Phil Upchurch, Manu Dibango, Sharon Jones, Loti Lewis, Jean-Pierre Bertrand, Martijn Schok, Frank Muschalle, Steve Big Man Clayton, Joja Wendt, Kenny Blues Boss Wayne, Rob Rio, … ha fet de teloner de Koko Taylor, Jimmy Rogers, James Cotton, Ana Popovic, Tom Principato, Big Time Sarah, George Clinton & Funkadelic, Dirty Dozen Brass Band, Kenny Garrett, etc.Coloma

Músics: Dani Nel·lo saxo tenor, Sax Gordon saxo tenor, Lluís Coloma piano, Marc Ruiz bateria, Manolo Germán contrabaix.

Tonet Martorell

Crítica

SAX-O-RAMA és una trobada de saxofonistes de R&B els quals reivindiquen no tan sols el saxo com a instrument, sinó, que també com a instrument de R&B. Aquesta és la segona trobada que es fa. Aquests grandíssims músics van oferir un magnífic concert ple d’energia i vitalitat. El somriure de tots ells es mimetitzava amb l’audiència. Tot i que l’escenari del club és prou ajustat, ells s’ho feien venir bé per moure’s amunt i avall. Els saxos anaven canviant, ara eren homòfons ara desiguals, desprès dialogaven però sempre s’entenien a la perfecció. Monstres del ritme i melodia, semblaven Àngels i Dimonis disfressats d’humans o millor dit, de músics!! Final apoteòsic! amb els saxos anant de punta a punta del local tot extasiats i en Gordon fins i tot pujant pels seients!!! Va ser tot un espectacle el qual va fer vibrar fins i tot al local que vibrava a ritme de rhythm & blues. Il·lustres intèrprets!!! Van fer de l’espectacle, un inoblidable concert.

Tonet Martorell

 

Sala: Jamboree

Plaça Reial 17
08002 Barcelona
Tel. 93 319 17 89
Fax. 93 315 02 21

Dissabte 30 de Gener 20:00 / 22:00h

Taquilla 18€ / Web 15€

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *