Es Canet. Es rock. Es Canet Rock 2015

Aquest primer cap de setmana de juliol hem pogut gaudir d’una nova ediciò del festival Canet Rock. Hem recuperat doncs per segona vegada aquell mitic festival que es va celebrar per primer cop a l’any 1975 i fins al 1978 a la població de Canet de Mar.

Amb motiu doncs del 40è aniversari del primer Canet Rock, hem pogut gaudir de l’actuació de la reconeguda formació dels anys 70, la Companyia Elèctria Dharma i acompanyada dels Comediants que van pujar a l’escenari amb els mateixos capgrossos amb que ho van fer en aquella primera edició del 75.

Abans però, els priners concerts per anar fent boca: Lausana, Cris Juanico i el seu accent que tant ens agrada, la dolça Joana Serrat, La Iaia, Sanjosex entre (grans) amics, i el també gran Joan Dausà. Els ànims s’han anat escalfant a mesura que el sol i la intensa calor ha anat de baixa, destacant l’actuació dels Amics de les Arts, amb un repertori de temes a mida pel festival, ja que van ser escollits prèviaviment pels propis fans i que han posat tothom a saltar i ballar.

A continuaciò el moment àlgid de l’aparició de Comediants per celebrar el 40è aniversari del primer festival, seguit de l’actuacio de la Dharma, que han demostrat estar en plena forma i que ha donat un puntet de nostàlgia al public de més edat. I tancant el “revival” en Josep M. Mainat cantant alguns temes de La Trinca, genial interpretació de “Com el farwest no hi ha res” acompanyat dels tabals de Canet i amb parlament final inclòs.

Darrera seu l’actuació potser més esperada: La Banda Impossible, aplegant per primera vegada i potser ùltima a membres de Sopa de Cabra, Glaucs, Ja t’ho diré, SangTrait, Els Pets, Gossos…. el bo i millor del rock català dels 80-90 junts damunt d’un escenari, interpretant conjuntament temes mítics d’uns i altres. Tot un privilegi pels assistents a aquesta edició del Canet Rock .

La diguem-ne tercera part del festival ha aplegat les actuacions de Els Catarres, La Pegatina, Lax’n’busto, Oques Grasses i Txarango, que han fet disfrutar al màxim a la gent més jove fins a la matinada.

En quant a la organització, enguany s’han resolt els problemes que es van detectar al 2014, no hi ha hagut cues d’accés, hi ha hagut bona oferta de menjar i beure i també de lavabos. I cal destacar principalment que no hi ha hagut problems d’incivisme per part de la gent, que es una cosa que malauradament sempre deixa taca negre.

En definitiva, un gran festival que esperem arreli ben fort i que mantingui vius el rock i el pop catalans.
Es Canet. Es rock. Es Canet Rock.

Text: £Øµ®Ð€§  ||  Fotos: Glòria Fdez.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *