Els Goya 2012 celebren la diversitat del nostre cinema en una festa per a tots

El pròxim diumenge 19 de febrer el cinema espanyol està preparat per a la seva gran festa: els Premis Goya, que s’entregaran en el transcurs d’una gala en què l’humor, la música i el glamour envairan l’escenari del Palau Municipal de Congressos – Camp de les Nacions de Madrid. Eva Hache és l’amfitriona d’una cerimònia a la qual assistiran gairebé tots els finalistes i les cares més conegudes del nostre cinema. Antonio Banderas, Salma Hayek, Pedro Almodóvar, Enrique Urbizu, Mateo Gil, Benito Zambrano, Icíar Bollaín, Alberto Iglesias, Jose Coronado, Daniel Brühl, Luis Tosar, Raúl Arévalo, Elena Anaya, Verónica Echegui, Juan Diego, Inma Cuesta, Blanca Suárez , Lluís Homar, Goya Toledo, Pilar López de Ayala, Maria Lleó, Michelle Jenner, Adrián Lastra i José Mota, entre molts candidats, viuran en directe el lliurament d’aquests trofeus en la seva convocatòria de 2012.
Amb la direcció d’Arantxa Écija, la gala tindrà un nombre musical amb coreografia de Blanca Li interpretat per coneguts actors i actrius. També són ingredients d’aquesta cita cinematogràfica que, com sempre, deixarà la porta oberta a la sorpresa, monòlegs d’humor, entre ells un interpretat per Santiago Segura; les ja tradicionals paròdies de les quatre pel·lícules finalistes (Blackthorn. Sense destí, La pell que hàbit, La veu dormida i No hi haurà pau per als malvats); intèrprets que demostraran les seves habilitats més enllà de l’actuació, el record als professionals que ens han deixat, i el periodista Toni Garrido, que esquitxarà de dades cinèfils, anècdotes i curiositats tot el que passi a la petita pantalla.
Només un dels trofeus, el d’Honor, té ja destinatari: Josefina Molina, que rebrà la distinció de l’Acadèmia a tota la seva trajectòria professional i que ja va tenir el seu pròleg a la Festa dels Finalistes el passat 28 de gener.
Creats per reconèixer els millors professionals del nostre cinema, els Goya compleixen 26 edicions el 19 de febrer, jornada en què se celebrarà la diversitat de la cinematografia espanyola com queda palès en les quatre produccions que es disputen el Goya a la Millor Pel·lícula i Millor Direcció: el western de Mateu Gil Blackthorn. Sense destí, amb 11 opcions, el film de terror signat per Pedro Almodóvar, La piel que habito, amb 16; el drama històric dirigit per Benito Zambrano, La voz dormida, amb 9, i el thriller d’Enrique Urbizu No hi haurà pau per als malvats, amb 14.
Els professionals del cel·luloide viuran l’espectacle que La 1 de TVE oferirà en directe, a partir de les 22:00 hores i, com en edicions anteriors, accessible per a les persones amb discapacitat auditiva. Abans de la gala, aquesta cadena de la televisió pública posarà la càmera a l’alfombra vermella que trepitjaran actors, actrius, directors, productors, guionistes i la resta de professionals del nostre cinema lluint moda nacional. I és que, en una nit d’alegries per a uns i decepcions per d’altres, el glamour és important.
Eva Hache presentarà la XXVI edició dels Premis Goya
Acompanyada pel president de l’Acadèmia, Enrique González Macho, el director de la institució, José Garasino, el productor executiu de la gala, Emilio Pina, i la directora de l’àrea del cinema de la televisió pública, Eva Cebrián, va aparèixer Eva Hache, encarregada de conduir i animar el lliurament de 29 goyas, inclòs el d’Honor, que aquest any ha recaigut en la veterana cineasta Josefina Molina. “És un lliurament de premis i els guardonats han d’estar contents i donar les gràcies a tothom. El propòsit és fer una gala amb ritme i espectacle”, va avançar la coneguda professional, que va deixar clar que no anava a fer el guió “perquè no sé escriure. Sí que sé maltractar al guionistes, i els que tinc em coneixen molt bé”, va fer broma.
La còmica segoviana també va avançar que hi haurà sorpreses, que es canviarà diverses vegades de vestuari i que si cal “i estic contenta”, cantarà. “Els Goya són un espectacle per a la gent del cinema i els que estan al pati de butaques. L’objectiu és que no sigui una llauna per als que el veuen a casa “.
Fan del cinema espanyol, Hache també va apuntar que no creia que fos el moment de fer un espectacle “de transgressió” i es va pronunciar sobre el seu antecessor. 
Es trasllada l’escenari de la cerimònia, que torna al Palau Municipal de Congressos – Camp de les Nacions. El canvi d’ubicació ha estat “per la crisi”, encara que el pressupost de la gala “no es retalla, però no s’amplia. No és el moment de hipotecar més i això no es traduirà en una falta de glamour. Hem invertit en el contingut més que en el continent “, va dir el president, per a qui l’ànima de la gala és“l’entrega i recollida de 29 Goyas “.
Arantxa Écija serà la responsable de la direcció de la cerimònia, actes que en les seves dues anteriors convocatòries van registrar una mitjana de 4,5 milions d’espectadors, tal com va recordar Eva Cebrián.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *