Barcelona tindrà el seu primer festival Fringe del 6 al 27 de juliol

Un nou festival arriba a Barcelona de la mà de l’Associació ATTO, amb programació a l’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, el Teatre Akadèmia i l’Espai Jove la Fontana
El FESTIU–Fringe Barcelona 2014 tindrà també activitat als mercats i comerços del Barri de Gràcia, i proposarà una programació alternativa d’estiu
El 13 i 14 de juny es farà un avançament de la programació amb fragments dels espectacles a diverses botigues de Gràcia

El concepte Fringe s’ha convertit en l’identificador d’alguns dels festivals més importants arreu del món singulars per la seva programació  fora de les línies més convencionals, buscant sempre aquelles propostes que estan al límit, al marge, a la perifèria dels canals oficials. El primer i més conegut festival Fringe és el d’Edimburg, nascut al 1948. Actualment existeixen festivals Fringe a ciutats com New York, Chicago, Toronto, Londres, Dublín, Madrid, Praga o Singapur, entre d’altres. Ara el Fringe arriba a Barcelona, entre el 6 i el 27 de juliol. Diversos espais del Barri de Gràcia i l’Eixample presentaran una programació fresca i variada. FESTIU – Fringe Barcelona 2014 és un festival d’arts escèniques, plàstiques i audiovisuals que pretén concentrar i donar visibilitat a artistes, companyies i projectes unitaris, que pel seu caràcter innovador, excepcional o poc convencional, no tenen cabuda encara [NOTA DE PREMSA. Presentació del FESTIU – Fringe] en els circuits comercials habituals. Els espectacles programats es van presentar a una convocatòria oberta durant els mesos de febrer i març.

Una programació poc convencional . El tret de sortida serà un concert el dia 6 de juliol, en què els protagonistes seran els membres del segell discogràfic Amniòtic Records: Pau Vallvé, Maria Coma, Nico Roig i Ferran Palau. Al llarg de tres setmanes, diverses companyies oferiran les seves obres a L’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, el Teatre Akadèmia i l’Espai Jove la Fontana i l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny. La fàbrica Damm acollirà també dos espectacles de circ. Pel que fa a les companyies, el festival presenta un avançament de la programació i compta amb, entre d’altres, espectacles com Collectif LYON.05, de procedència francesa i catalana, que interpretaran el seu espectacle teatral Cœurs battant comme des tambours, i els argentins Línea de tres, que oferiran La canción del camino viejo. Alguns dels espectacles de format poc convencional que es podran veure dins del FESTIU–Fringe Barcelona 2014 són Obsolescence, de la Cia. Eleje i espectacles de circ i música. Tots els espectacles tindran un preu únic de 10€, i la compra d’entrades estarà centralitzada a la pàgina web del festival: www.festiu.cat.
I també… als mercats! La col·laboració del festival amb la Regidoria de Comerç i Consum i l’lnstitut de Mercats de Barcelona ha fet que el festival s’estengui cap als comerços i mercats del Barri de Gràcia. El cap de setmana del 13 i 14 de juny es realitzarà una jornada de Botigues Festives a dins de comerços de dos eixos comercials de Gràcia, on es podrà veure un avançament de la programació. Durant el mes de juliol, els mercats es convertiran també en escenaris, que acolliran petits tastets dels espectacles. El festival està organitzat per l’Associació ATTO, sota l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia, amb el suport del Departament de Cultura de la [NOTA DE PREMSA. Presentació del FESTIU – Fringe] Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona i de la Regidoria de Comerç i Consum i lnstitut de Mercats de Barcelona. També compta amb el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, que a banda d’acollir algun dels espectacles, ha aportat el disseny de la nova identitat corporativa del Festiu, que  firmen els alumnes de la institució.
www.comedia.cat || www.festiu.cat

ELS ESPAIS

  • Almeria Teatre c/ Sant Lluís 64 (Gràcia)
  • Jove Teatre Regina c/ Sèneca 22 (Gràcia)
  • Espai Jove La Fontana c/ Gran de Gràcia 190 (Gràcia)
  • IED Barcelona Escola Superior de Disseny c/ Biada 11 (Gràcia)
  • Teatre Akadèmia c/ Buenos Aires 47 (Eixample)
  • Antiga Fàbrica DAMM c/ Rosselló, 515 (Eixample)
  • Mercats Municipals del barri de Gràcia (Llibertat, Abaceria Central, Estrella i Lesseps

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *